L'òrgan d'avaluació de la UNESCO recomana la inscripció del Rafting en Fusta en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat


L'ÚLTIM PAS ABANS DE LA DECLARACIÓ DE LA MAERÀ (candidatura del Rafting en fusta) PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT
✔️ Hui, dimarts 1 de novembre, hem rebut la millor notícia que podíem esperar per tal de fer realitat el nostre somni: l'Òrgan d'Avaluació de la UNESCO recomana, després de l'examen de la candidatura del Timber Rafting (Àustria, República Txeca, Alemanya, Letònia, Polònia, Espanya) la seua inscripció en la LLISTA REPRESENTATIVA DEL PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

🔜 La decisió final s'adoptarà farà en la 17a sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial que tindrà lloc a partir del 28.11 al 3.12.2022 a Rabat (Regne del Marroc).
🗣️ El president de la IATR (https://www.raftsmen.org/), Frank Thiel, ha declarat: "Estem molt contents i orgullosos"...
... i els ganxers i raiers de Maeros del Xúquer també!!!
La 17a. sessió de la UNESCO serà acollida pel Regne del Marroc a Rabat (Sofitel Rabat Jardin des Roses) del 28 de novembre al 3 de desembre de 2022.
Resum de l'Agenda:
➡️ Examen de candidatures per a la inscripció a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
➡️ Aprovació de la relació de resolucions.
TIMBER RAFTING / RAFTING EN FUSTA
Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity
✔️ Podeu trobar els documents, les imatges i la pel·lícula en l'expedient número 1866 en aquesta web, també per descarregar:
ℹ️ de la candidatura ➡️https://ich.unesco.org/en/files-2022-under-process-01172?select_country=00121&select_type=all#table_cand
Antecedents
✔️La Comissió de la UNESCO va informar a mitjans de juliol de 2021, que l'expedient de candidatura multinacional "Ràfting en fusta", presentat per Àustria, Txèquia, Alemanya, Letònia, Polònia i Espanya el 29 de març de 2021, serà considerat per a la seua possible inscripció en 2022 en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
✔️ Un grup de treball multinacional amb representants d’associacions de ràfting en fusta, les comissions de la UNESCO i els ministeris de cultura d’aquests sis països van treballar en la nominació conjunta durant gairebé tres anys. El Ministeri de Cultura polonès va coordinar el procés.
✔️ Segons el president de la IATR -International Association of Timber-Raftsmen- Frank Thiel, "el principal requisit era proporcionar evidències de com el patrimoni cultural immaterial del ràfting en fusta es desenvolupa com a embarcació viva i es transmet a les pròximes generacions. També calia explicar què es fa a les associacions per a la formació d’identitats, un ampli treball de relacions públiques i quines activitats de salvaguarda practiquen aquestes associacions, però també les autoritats locals i les agències estatals, per protegir aquest patrimoni".
Segons informava enguany el mateix president de la IATR -a la qual pertany Maeros del Xúquer des de fa quasi una dècada-, "en els propers mesos, les comissions de la UNESCO examinaran els documents. Nosaltres, com a associacions membres de la IATR, hauríem d’utilitzar totes les nostres activitats possibles en els propers mesos per fer-les com a contribució a una nominació reeixida. Per a això, s’han fet propostes concretes en el pla d’activitats per al 2021-2022".
✔️🪵💦 Per tot això, els ganxers i ganxeres d'Antella de Maeros del Xúquer, única associació del seu gènere del País Valencià, hem fet i farem tot el que estiga en les nostres mans per tal d'aconseguir que la MAERÀ ANTELLA, com la resta de festivals fluvials de navegació en fusta que se celebren als riusd' Aragó, Castella la Manxa, Principat de Catalunya, Navarra i de la resta d'estats europeus, siguen proclamades, este pròxim 3 desembre de 2022, i entren a formar part de la prestigiosa Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, com ja ho són les Falles, El Tribunal de les Aigües, el Misteri d'Elx o les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí arreu del territori valencià.

Comentaris

  1. Més informació de la candidatura en aquest enllaç ➡️ https://ich.unesco.org/en/files-2022-under-process-01172?select_country=00121&select_type=all#table_cand

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Dissabte 17 de febrer es presenta el llibre "10 anys de la Maerà d'Antella"

11a Maerà d'Antella 2023

Antella celebra la primera «Maerà» amb el títol de Patrimoni Immaterial de la Humanitat aquest dissabte