Ganxers valencians en el XII Descens de Navatas pel riu Aragón Subordán

Els ganxers d'Antella estaran presents en el 'XII Descenso de Navatas por el río Aragón Subordán' al seu pas  per la Val d'Echo (Osca).  La baixada de fusta tindrà lloc el pròxim diumenge, 12 de maig. La festa està organitzada per l'Associació de Navateros de la Val d'Echo i declarada Bé d'Interés Cultural pel Govern d'Aragó. 
Durant la recent edició de la Maderada de Cofrents 2019, Enrique Climente, representant de l'entitat aragonesa organitzadora i qui ja va participar en la Maerà d'Antella 2014 (veure fotos), va convidar als ganxers antellans a participar en el Descens de Navates d'enguany i aquestos han acceptat la invitació. 
En concret, serà el president de Maeros d'Antella qui viatjarà a la localitat oscense d'Echo per participar en el descens de fusta pel riu aragonés, jutament amb representants de Gancheros del Alto Tajo, el quals tenen previst celebrar la seua 'Fiesta Ganchera 2019' el propers 30 i 31 d'agost. 

Falta d'ajuda institucional

L'associació antellana de Maeros del Xuquer recorda que els Governs d'Aragó, Navarra i Catalunya donen suport a les festes de transport fluvial que se celeren en el seus respectius territoris, per la qual cosa anima a la Generalitat Valenciana i en concret a la Conselleria de Cultura a seguir l'exemple i posar-se al costat de la festa que se celebra en Antella des de fa ja 7 anys, la qual compta per al seu finançament amb un exigua ajuda municipal de 300 euros.
Cal subratllar, que el Govern Espanyol presidit per Mariano Rajoy es va negar a donar suport a la declaració del transport fluvial de fusta com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, una candidatura que ara mateix s'està tramitant des de l'Associació Internacional, de la qual formen part els ganxers d'Antella.


Enrique Climente, a la dreta de la foto superior, en la Maerà Antella 2014.
Fotos: Fermín J. García Pons.
Tres imatges de la Maerà Antella 2014, en què va participar el navater aragonés.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dissabte 17 de febrer es presenta el llibre "10 anys de la Maerà d'Antella"

11a Maerà d'Antella 2023

Antella celebra la primera «Maerà» amb el títol de Patrimoni Immaterial de la Humanitat aquest dissabte