VÍDEO / El Llibre 10 anys de la Maerà d'Antella en Informatius NTC À Punt

 

Ix a la llum un llibre que recull l'origen i l'evolució de la Maerà d'Antella

L'obra documenta la festa a través d'una "cuidadíssima" selecció de més d’un centenar de fotografies


Imatge d'arxiu de la Maerà d'Antella / À Punt NTC

El llibre 10 anys de la Maerà d'Antella s'ha presentat aquest dissabte de vesprada a l'Auditori Municipal d'Antella (Ribera Alta). Es tracta d'una obra multilingüe —escrita en valencià, castellà i anglés— que consta de 104 pàgines a tot color i que mostra l’origen i l'evolució de la festa de la Maerà a través d'una "cuidadíssima" selecció de més d’un centenar de fotografies.

Leo Part, president de l'associació cultural Maeros del Xúquer i autor i coordinador del llibre juntament amb Lupe Frigols, assegura que l'obra és "la cirereta a deu anys d'intent treball perquè aquesta festa patrimonial valenciana arribe a les noves generacions".


Per a Part, la publicació és un reflex del camí fet fins a arribar al 2022 a la declaració de la festa com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. "És una tradició que cal conservar per a tots els xiquets i xiquetes valencianes", ha afegit.

En la primera part, l'obra inclou textos de Frank Thiel, president de la International Association of Timber Rafting (IATR); Àngel Portet, president d'honor i fundador de la IATR; Joan Conejero, escriptor; Jesús Huguet, secretari executiu del Consell Valencià de Cultura; Josep Micó, poeta i professor secundària; Valerià Benetó, investigador; Vicente Ferrer, historiador, i el mateix Leo Part.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dissabte 17 de febrer es presenta el llibre "10 anys de la Maerà d'Antella"

11a Maerà d'Antella 2023

Antella celebra la primera «Maerà» amb el títol de Patrimoni Immaterial de la Humanitat aquest dissabte