11a Maerà d'Antella 2023

Onzena edició de la Festa etnogràfica de Conducció Fluvial de Fusta pel riu Xúquer declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l'1 de desembre del 2022, dins de la candidatura internacional de Timber Rafting.

🪵 QUÈ / Transport de 37 tones de troncs per un cabalós tram de 7,7 quilòmetres del riu Xúquer des del partage de l'Illa de l'Esgoletja de Sumacàrcer fins a l'històric Assut d'Antella.
🪵 QUI / Ganxers i ganxeres d'Antella -coneguts com a "maeros" i "maeres"-, amb la col·laboració de "nabateros" aragonesos de la Vall d'Echo (Osca) i altres destacats convidats.
🪵 QUAN / Dissabte 29 i diumenge 30 de juliol del 2023.
🪵 COM / Transport de fusta pel sistema de flotació de peces soltes i de rais aprofitant el corrent natural del riu.
🪵 PER QUÈ / Recreació d'una tradició mil·lenària que forma part de les senyes d'identitat del poble valencià que cal preservar per a les generacions futures, recuperada a Antella el 22 d'abril de 2012 i que des d'eixe any s'ha dut a terme anualment de forma ininterrompuda fins a la seua declaració, el passat mes de desembre, com a Patrimoni Cultural Immaterial per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), dins de la candidatura multinacional del Timber Rafting.
🪵 ORGANITZA: Associació Cultural Maeros del Xúquer d'Antella, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Antella i Sumacàrcer i de la Muixeranga d'Alginet, entre moltes altres institucions i entitats públiques i privades.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dissabte 17 de febrer es presenta el llibre "10 anys de la Maerà d'Antella"

Antella celebra la primera «Maerà» amb el títol de Patrimoni Immaterial de la Humanitat aquest dissabte