A 30 dies de la 17a Sessió de la UNESCO


 🏛️ Només 3️⃣0️⃣ dies per a la 17a sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial que decidirà si som PATRIMONI de la HUMANITAT 🏛️

🇲🇦 La 17a. sessió de la UNESCO serà acollida pel Regne del Marroc a Rabat (Sofitel Rabat Jardin des Roses) del 28 de novembre al 3 de desembre de 2022.


➡️ Examen de candidatures per a la inscripció a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

➡️ Aprovació de la relació de resolucions.

https://ich.unesco.org/en/17com


TIMBER RAFTING / RAFTING EN FUSTA 

Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity 


 Podeu trobar els documents, les imatges i la pel·lícula en l'expedient número 1866 en aquesta web, també per descarregar:

 https://ich.unesco.org/en/files-2022-under-process-01172?select_country=00121&select_type=all#table_cand

Vídeo de la candidatura:



Antecedents

✔️La Comissió de la UNESCO va informar a mitjans de juliol de 2021, que l'expedient de candidatura multinacional "Ràfting en fusta", presentat per Àustria, Txèquia, Alemanya, Letònia, Polònia i Espanya el 29 de març de 2021, serà considerat per a la seua possible inscripció en 2022 en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.


✔️ Un grup de treball multinacional amb representants d’associacions de ràfting en fusta, les comissions de la UNESCO i els ministeris de cultura d’aquests sis països van treballar en la nominació conjunta durant gairebé tres anys. El Ministeri de Cultura polonès va coordinar el procés. 


Segons el president de la IATR -International Association of Timber-Raftsmen- Frank Thiel, "el principal requisit era proporcionar evidències de com el patrimoni cultural immaterial del ràfting en fusta es desenvolupa com a embarcació viva i es transmet a les pròximes generacions. També calia explicar què es fa a les associacions per a la formació d’identitats, un ampli treball de relacions públiques i quines activitats de salvaguarda practiquen aquestes associacions, però també les autoritats locals i les agències estatals, per protegir aquest patrimoni". 


Segons informava recentment el mateix president de la IATR -a la qual pertany Maeros del Xúquer des de fa quasi una dècada-, "en els propers mesos, les comissions de la UNESCO examinaran els documents. Nosaltres, com a associacions membres de la IATR, hauríem d’utilitzar totes les nostres activitats possibles en els propers mesos per fer-les com a contribució a una nominació reeixida. Per a això, s’han fet propostes concretes en el pla d’activitats per al 2021-2022".


✔️🪵💦 Per tot això, els ganxers i ganxeres d'Antella de Maeros del Xúquer, única associació del seu gènere del País Valencià, hem fet i farem tot el que estiga en les nostres mans per tal d'aconseguir que la MAERÀ ANTELLA, com la resta de festivals fluvials de navegació en fusta que se celebren als riusd' Aragó, Castella la Manxa, Principat de Cataluña, Navarra i de la resta d'estats europeus, siguen declarades, este pròxim 3 desembre de 2022, i entren a formar part de la prestigiosa llista representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, com ja ho són les Falles, El Tribunal de les Aigües, el Misteri d'Elx i les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí.

+ ℹ️ en 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dissabte 17 de febrer es presenta el llibre "10 anys de la Maerà d'Antella"

11a Maerà d'Antella 2023

Antella celebra la primera «Maerà» amb el títol de Patrimoni Immaterial de la Humanitat aquest dissabte